به گزارش «قدس آنلاین»، این روزها حرفهای زیادی در مورد حضور رقبای زعفران ایران در بازارهای صادراتی، ورود زعفران تقلبی در بازار و مشکلات بستهبندی به میان میآید، تا آنجا که گفته میشود بسیاری از زعفرانهای توزیعی در مشهد، زعفران نیست. اما دبیر شورای ملی زعفران این موضوعات را رد کرده و در مورد آن توضیح میدهد.
برخورد با زعفرانهای بیکیفیت/بسته بندیهای با سه درصد ناخالصی هم معدوم شد
فرشید منوچهریدر پاسخ به این موضوع به شدت آن را تکذیب کرده و گفت: علیرغم تمام کمبودهای بودجهای و محدودیتها از طریق اتحادیه فروشندگان زعفران طرح کنترل زعفرانهای بستهبندی شده به ویژه در اطراف حرم امام رضا (ع) اجرا شد و حتی بستهبندیهایی که تا ۳ درصد ناخالصی داشتند، ضبط و معدوم شد.
فروش فلهای زعفران ممنوع شد
وی به این نکته هم اشاره کرد که از ابتدای سال ۹۶، اجرای استاندارد زعفران اجباری شده است و مغازهها از این پس اجازه فروش زعفران به صورت فله را نخواهند داشت، مضاف بر آنکه تنها در مکانهایی اجازه بستهبندی داده میشود که آزمایشگاه هم برای آزمون کیفیت زعفران داشته باشند.
خبرنگار فارس پرسید: گفته میشود که کلاله زعفران در برخی استانها از جمله خراسان جنوبی در کارگاههای خانگی و در شرایط غیربهداشتی جداسازی میشود که به صادرات ما لطمه میزند.
دبیر شورای ملی زعفران در پاسخ به این موضوع گفت: طی ۱۰ سال اخیر به صادرات زعفران اهمیت ویژهای داده شده، تا حدی که زعفران در کارگاهها با شرایط سختگیرانهتر بستهبندی و صادر میشود و ۷۰ درصد زعفران تولیدی کشور جنبه صادراتی دارد.
وی این را هم گفت: ۵ هزار کشاورز در استانهای خراسان جنوبی به کشت زعفران مشغول هستند، چرا که این استانها بسیار کم آب هستند و اگر با ارائه اطلاعات نادرست به این صنعت ضربه بزنیم، دیگر چیزی برای فعالیت کشاورزان این منطقه وجود ندارد و با موجی از مهاجرت و حاشیهنشینی مواجه خواهیم شد.
فروش زعفران ایرانی زیر سایه اعتبار برند اسپانیاییها
منوچهری همچنین در مورد صادرات فلهای زعفران ایران به اسپانیا و بستهبندی با نام این کشور برای صادرات به بازارهای اروپا خاطرنشان کرد: اسپانیا ۱۰۰ سال است که هم زعفران تولید میکرده و هم با خریداری زعفران از سایر کشورها به نام خود آن را در اروپا توزیع کرده است تا جایی که به عنوان یک برند مطرح است.
بستهبندی یکبار مصرف باب سلیقه مشتری اروپایی/ صادرات فله ای صحت ندارد
وی به این نکته هم اشاره کرد که به دلیل فرهنگ مصرف در ایران زعفران در بستهبندیهای بزرگتر تولید میشود، در حالی که در اروپا در حد چند دهم گرم و به صورت یکبار مصرف مشتری دارد. اینکه میگویند ما زعفران خود را به صورت فلهای صادر میکنیم صحت ندارد، بلکه نهایتا بستهای نیم تا یک کیلوگرم برای صادرات در نظر میگیریم.
به گفته دبیر شورای ملی زعفران باید کارگاههای بستهبندی ریز زعفران باب سلیقه مشتری اروپایی تقویت شود که ما هم حمایت مالی در این زمینه را در دستور کار داریم.
صادرات ۱۷۶ تن زعفران به ۴۵ کشور دنیا
وی در مورد آخرین آمار زعفران تولیدی کشور در سال ۹۵، گفت: ۱۷۶ تن زعفران در سال ۹۵ به ۴۵ کشور دنیا صادر کردهایم.
نظر شما